Logo One Planet

All That Breathes

Filmduur 94 minuten

Taal Hindi, NL ondertiteld

Ingesproken door

Thema's documentaire natuur dieren

Deze film is niet koepelvullend.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

Deze film won dit jaar de hoofdprijs voor Beste documentaire op twee belangrijke festivals: Sundance en Cannes. Een unicum in de filmgeschiedenis! All That Breathes van de Indiase filmmaker Shaunak Sen is een fascinerende en gelaagde documentaire over twee broers die roofvogels redden in New Delhi, waar dieren en de mensen zichtbaar worstelen met de gevolgen van de vervuiling.

New Delhi is een van de drukst bevolkte steden van de wereld. En misschien ook wel een van de meest vervuilde. Maar ook wonderbaarlijk vol van leven. In onwaarschijnlijk mooi gefotografeerde scenes duiken op de meest onverwachte plekken dieren op. Alsof ze er altijd al hebben gewoond. De broers Saud en Nadeem begonnen twintig jaar geleden met het verzorgen van gewonde roofvogels. Ze delen hun huis met tientallen roofvogels en uilen.

De broers vertellen over hoe het leven experimenteert en zich probeert aan te passen aan veranderende omstandigheden. Met veel wijsheid en humor tonen hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is. De stad als levend organisme is een cliché, maar deze film laat zien hoe waar dat is.


Tickets:
€ 12,50 (geen kortingen geldig, m.u.v. Vriendenloterij VIP-kaart)

Bestel tickets voor deze film

Toon alle data