Logo One Planet

Raphael Revealed

Filmduur 88 minuten

Taal Engels met Nederlandse ondertitels

Ingesproken door

Thema's Documentaire Kunst

Deze film is niet koepelvullend.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael vond in Rome de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit plaats. Exhibition On Screen kreeg exclusieve toegang tot deze unieke tentoonstelling. Met meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen, waarvan er meer dan honderd voor het eerst zijn samengebracht, viert deze grote tentoonstelling het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino.
Met ongeëvenaarde bruiklenen van het Louvre, Uffizi, National Gallery of Art, het Prado Museum en meer, bieden de tentoonstelling en deze film een ongekende kans om de breedte van Raphael's vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid te zien.

Bekroond regisseur Phil Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance, en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over zijn leven in Rome, en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo'n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero's Gouden Huis dat Raphael persoonlijk bezocht.

Raphael was meer dan alleen een schilder. Hij was een van de meest buitengewone kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Aan de hand van deze buitengewone tentoonstelling in Rome laat deze film Raphael voor het eerst echt zien.

Regie: Phil Grabsky
Wanneer: 14 juli / 20:00 uur
Tickets: € 12,50 (Kortingskaarten zijn niet geldig, m.u.v. de Vriendenloterij VIP-kaart.)
Deze film is niet koepelvullend (Cinema formaat).


Deze film hoort bij de reeks Arts in Cinema. Deze titels volgen nog:
Danish Collector: DeLacroix To Gauguin (15 september) & Pissarro: Father Of Impressionism (13 oktober).

Meer info over deze films staat binnenkort online.

Bestel tickets voor deze film

Toon alle data