Logo One Planet
Op weg naar het museum
Op weg naar het museum

Buiten- en naschoolse opvang

Ontdek de schoonheid van de aarde en kom erachter hoe jij het verschil kunt maken.

In One Planet Dome, ons grootbeeldfilmtheater, zie je hoe prachtig onze planeet is. In One Planet Expo, doe je met games, museale objecten, beeld en tekst veel kennis op over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Het nieuwe One Planet NOW! is een bruisende plek waar je zelf de handen uit de mouwen steekt. In de verschillende zones ontdek je hoe we samen de wereld eerlijker maken en leefbaar houden. Slinger in de ringen op het Beweegplein, ontdek de kledingindustrie in De Fabriek, bezoek het duurzame Tiny House en het toekomstige toilet!

Voor wie: vanaf 6 jaar, kijk voor de films op onze website
Wanneer: dagelijks in de vakantie vanaf 9:30 – 17:00 uur
Kosten: € 4 per kind/begeleider (incl. Domefilm, excl. activiteiten waar extra kosten aan verbonden zijn)

Hoe plan ik een bezoek en waar hou ik rekening mee?

Koop je tickets op de dag van je bezoek bij onze kassa voor maar € 4 per kind/begeleider. Dit bedrag is inclusief Domefilm, op basis van beschikbare plaatsen op de dag zelf. Koop voor de begeleiding ook een BSO-ticket en geen volwassenen-ticket. Heeft iemand van de groep een museumkaart, dan kun je ons hiermee ook bezoeken. Betalen kan uitsluitend met pin.

De Domefilm reserveer je bij onze kassa zodra je je tickets koopt op basis van beschikbaarheid. Als je dit van plan bent, check dan voorafgaand aan je bezoek de programmering van die dag, zodat je je bezoektijdstip daarop kunt aanpassen. Je kunt dan meteen kijken welke film geschikt is voor de kinderen waarmee je naar de film wilt gaan. Bij groepen van meer dan 30 kinderen, graag van tevoren melden via bso@oneplanet.nl
Trek en dorst gekregen van alle indrukken? Eten en drinken is op het terras en in de tuin toegestaan.

Meer informatie

Tijdens de schoolvakanties en naschoolse opvangdagen zijn jullie van harte welkom. Wij zijn tijdens vakanties geopend van 9:30 uur tot 17:00 uur.

Science Show op de BSO

In plaats van dat jullie bij ons komen, geven we een Scienceshow op de BSO! Als je BSO-locatie binnen 20 minuten fietsen bij ons vandaan is, komen we met de One Planet-bakfiets naar jullie toe. Tijdens deze show, die zo’n 50 minuten duurt, voeren we verschillende experimenten uit. We vergroten chocozoenen in een vacuümpomp, laten een ei in een fles verdwijnen. De kinderen testen hun krachten en laten haren omhoog gaan met de Van de Graaff generator. Als knallende afsluiter mogen sommige kinderen een vlam vasthouden op hun hand – beschermd met een vuurvaste handschoen. Door meehelpen en meedenken met de verschillende experimenten bewijzen kinderen stuk voor stuk dat zij nu al enorm goede wetenschappers zijn!

Voor wie: alle leeftijden
Wanneer: op afspraak, op basis van beschikbaarheid
Kosten:
€ 125 per show en € 75 voor elke aansluitende show op dezelfde locatie/dag. Gaat het om een grotere groep van meer dan 20 kinderen? Dan verzorgen we eerst een show voor de jongere en daarna voor de oudere kinderen. Na afloop ontvangt de BSO een factuur.
Reserveren:
per mail via bso@oneplanet.nl